En Ru Ro

Importanța piersicilor

Importanța piersicilor 10.09.2015

Importanța piersicilor

Piersicile sunt considerate adevărate comori ale naturii atât datorita faptului ca sunt extrem de savuroase cât și pentru că aduc nenumărate beneficii sănătății. Ele fac parte din categoria fructelor foarte bogate in vitamine şi minerale, având un conţinut mare de vitamina C, provitamina A, vitaminele B3, B5 şi E, fier, magneziu, fosfor, zinc, iod, potasiu şi de seleniu,conţin, de asemenea, cantități mari de fitonutrienţi, de antioxidanți şi de fibre. 
 
Aceste fructe au efecte benefice în cazurile de litiază urinară, reumatism şi de gută, datorită acțiunii lor diuretice şi depurative , sunt foarte bune pentru cardiaci, pentru cei bolnavii de cancer, împotriva constipației si bolilor  de rinichi,persoanelor anemice sau hipertensive. Chiar dacă piersicile sunt consumate crude sau sub formă de dulceața,gem,magiun, sunt  bine tolerate de stomac și asimilate cu ușurință. Fructul este folosit și în industria cosmetică, pentru ca au proprietăți semnificative de hidratare a tenului și miros frumos.
 
‪#‎fructecalarasi‬ ‪#‎fructeMoldova‬ ‪#‎piersic ‪#‎importantafructelor‬ ‪#‎Moldova‬ ‪#‎Calarasi‬ ‪#‎productofmoldova‬ ‪#‎magiunMoldova
Toate drepturile rezervate de
Fabrica de Conserve din Călăraşi 1994-2013
Site elaborat de: Agenţia WebConsulting.md